Jätä sähköpostiosoitteesi, niin voit ladata esitteemme

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Vammaispalvelut

Kasvun ja elämisen tukea kehitysvammaisille

Kehitysvammaisille tai muuten erityistä tukea tarvitseville henkilöille tarjoamme palveluja Karinkannan maaseutukylässä, Lumijoella, Siikajoenkylällä, sekä Raahen ydinkeskustassa Wäinö-kodissa.

Monitasoisella ja kokonaisvaltaisilla palveluilla mahdollistamme asukkaan kasvun ja kuntoutumisen jatkuvuuden. Kuntoutumisen ja kasvun edetessä sekä asumistaitojen harjaantuessa voi asukkaamme siirtyä turvallisesti palveluidemme sisällä kohti itsenäisempää elämää. Pitkäaikaisen asumisen lisäksi tarjoamme kotona asumista tukevina palveluina nuorille ja aikuisille kehitysvammaisille henkilöille asumisvalmennusta sekä lomaleirejä.

Kodikasta asumista

Lue lisää

Työ- ja päivätoiminta

Lue lisää

Vapaa-ajan toiminta

Lue lisää

Täällä on mukava asua. Täällä on mukavia hoitajia ja täällä saa hyvää ruokaa. Täällä on tärkeitä ystäviä. Tämä tuntuu kodilta.

Kodikasta asumista

Parasta täällä on, kun saa olla kavereitten kanssa, hyvä ulkoilla, saa pelata toisten kanssa, täällä on hyvä ruoka.

Huomioimme asukkaidemme tarpeet ja toiveet

Huomioimme asukkaidemme tarpeet ja toiveet

Karentiakodissa asuminen suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti kunkin asukkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Asukkaalle laaditaan henkilökohtainen kasvun- ja kuntoutumisen suunnitelma, jonka pohjalta palvelut toteutetaan asukkaan ja henkilökunnan yhteistyönä. Asukkaalle nimetään omaohjaaja, joka koordinoi ja ohjaa asukkaan palveluja. Ohjaajat toimivat asukkaan tukena ohjaten, auttaen ja hoitaen tarpeiden ja voimavarojen mukaan.

Monipuolista toimintaa

Monipuolista toimintaa päivän ratoksi

Karentiakodeissa on mahdollisuus asua yö-valvotuissa sekä ohjatun- ja tuetun asumisen kodeissa – ryhmässä tai itsenäisesti. Asumiseen sisältyy mielekäs työ- ja päivätoiminta tai opiskelu ja vapaa-aika sekä ystävät – kodeissa ja kotien ulkopuolella.

Lyhytaikainen asuminen

Osana Karentian palveluja tarjoamme nuorille ja aikuisille kehitysvammaisille tai muuten erityistä tukea tarvitseville henkilöille lyhytaikaista asumista lomajaksojen ja asumisvalmennuksen muodossa.

Lyhytaikaisessa asumisessa asukkaalle laaditaan suunnitelma palveluiden sisällöstä ja laajuudesta. Turvallisen kodin lisäksi asukas voi osallistua voimavarojen mukaisesti kodin tehtäviin, vapaa-ajan toimintoihin sekä työ- ja päivätoimintaan.

Lomaleirit

Toteutamme lisäksi lomaleirejä yhdessä Törmälän matkailumaatilan kanssa, joista ilmoitamme erikseen. Lyhytaikainen asuminen, lomajaksot ja lomaleirit palvelevat hyvin omaishoidon vapaissa tai itsenäistymisen tukemisessa lapsuuden kodista.

Oma keittiö

Oman keittiön antimia lähiseudun raaka-aineista

Olemme ylpeitä tarjoamastamme ruoasta. Karentiakodin maukkaan ruoan valmistaa aina oma keittäjämme Karinkannan keittiössä. Suosimme ruokiemme raaka-aineina laadukkaita
kotimaisia ja lähiseudun tuotteita.

”Avaa ovi Karentiakotiin – ole hyvä ja ota yhteyttä”

Asumisen kustannukset muodostuvat vuokrasta, ateriamaksusta ja palvelumaksusta. Palvelumaksusta vastaa yleensä kotikunta, jonka sosiaalityöntekijään tai avohuollon ohjaajaan on hyvä olla yhteydessä. Asukas maksaa ylläpitomaksun ja vuokran, johon on mahdollisuus hakea Kelalta asumistukea

Tiina Hintikka

Palvelupäällikkö / Karinkannan palvelut
044 4932 162
tiina.hintikka[at]karentia.fi

Marjo Ilmakangas

Palvelupäällikkö / Raahen palvelut
050 4153 014
marjo.ilmakangas[at]karentia.fi

Eija Puoskari

Palveluvastaava / Lumijoen palvelut
044 4932 175
eija.puoskari[at]karentia.fi

Sini-Helmi Junikka

Palveluvastaava / Lumijoen palvelut
044 7824 858
sini-helmi.junikka[at]karentia.fi

Työ- ja päivätoiminta

Lumijoella on mukava yksikkö ja uudet tilat. Täällä on mukavat asukastoverit ja ollaan paljon porukalla.

Taitotalo Torppari

Taitotalo Torppari

Asumispalveluihimme sisältyen tarjoamme asukkaillemme mahdollisuuden monipuoliseen työja päivätoimintaan Taitotalo Torpparissa. Asukkaat osallistuvat päivittäin Taitotalo Torpparin toimintaan, jossa työskennellään puu-, kiinteistö-, keittiö, tekstiili- ja luovien töiden sekä kesäaikaan myös eläintenhoidon parissa. Taitotalo Torpparille on avattu myös etäpiste Lumijoelle, jossa voi työskennellä käden taitojen työtoiminnassa, avotyössä sekä päivätoiminnassa.

Taitotalo Torpparissa valmistettuja tuotteita voit ostaa suoraan paikan päältä Torpparin aukioloaikoina tai tilaamalla. Osallistumme myös erilaisiin Toritapahtumiin lähialueella. Tervetuloa ostoksille!

Eräryhmä

Eräryhmämme tekee virkistysretkiä luontoon lähiseudulla ja vähän kauempanakin. Jokavuotiseksi perinteeksi on jo muodostunut pilkkikauden avajaiset, joita on vietetty mm. Varjakassa.

Avotyö

Avotyö

Kehitysvammaispalvelumme kautta on mahdollista osallistua myös avotyöhön, jossa asukas työskentelee avustavissa tehtävissä esimerkiksi kunnan palveluyksiköissä, keittiö- ja siivoustehtävissä, sekä päiväkodeissa.

Vapaa-ajan toiminta

Karentiassa tehdään paljon retkiä ja Heli (asukas) tykkää niistä. Myös asukkaiden ja omaisten yhteiset tilaisuudet jouluna ja keväällä ovat mukavia. Myös muita yhteisiä juttuja järjestetään ja asukkaille on paljon toiminaa. Henkilökunta on äärimmäisen miellyttävää. Samat henkilöt pysyneet pitkään töissä Karentialla.

Musiikkiryhmä ja kuorotoiminta

Musiikkiryhmä, kuorotoiminta ja musiikki yleisesti kaikissa muodoissaan on yksi suosituimmista vapaaajan toiminnoistamme. Yhteisiä musiikkihetkiä järjestävät ohjaajamme. Tiloistamme löytyy mahdollisuus esimerkiksi pianon soitteluun.

Liikunta ja yhdessäolo

Järjestämme ohjattua liikuntaa pihapiirissä ja lähialueen luonnossa. Lisäksi asukkailla on mahdollisuus viettää vapaa-aikaa mm. frisbeegolfin ja tikkataulun heittelyn sekä erilaisten seura- ja lautapelien pelaamisen parissa.

Päiväretket ja lomamatkat

Päiväretket ja lomamatkat

Teemme lisäksi yhteisiä päiväretkiä ja lyhyitä lomamatkoja virkistäytymiseen ja irrottautumiseen arjen työstä.

Karinkannan kodit Karinkannan kodit

Karinkanta sijaitsee Siikajoen maaseutukylässä, jossa on mahdollisuus asua Karinkartanon, Karinkammarin ja Karintuvan yövalvotuissa kodeissa tai Kortteerin ja Rinteen tuetun asumisen kodeissa – itsenäisesti tai ryhmässä.

Ota yhteyttä

Lumijoen kodit Lumijoen kodit

Lumijoen kuntakeskuksessa tarjoamme palveluasumista Niittyrinne-kodissa sekä tuettua asumista omissa kodeissa Lumijoella ja lähikuntien alueella. Lisäksi tarjoamme ryhmätukiasumista Mäntyrinne-, Puolukkarinne- ja Haaparinne-kodeissa sekä myös omiin asuntoihin.

Ota yhteyttä

Raahen kodit

Tarjoamme kehitysvammaispalveluita myös Raahen ydinkeskustassa Wäinö-kodissa, jossa on mahdollisuus yövalvottuun ja tuettuun asumiseen kaupungin palveluiden läheisyydessä.

Ota yhteyttä

Asukkaaksi Karentiaan?

Heräsikö kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä soittamalla tai täyttämällä alla oleva yhteydenottolomake!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.