Jätä sähköpostiosoitteesi, niin voit ladata esitteemme

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Meidän Karentia

”Me luomme yhdessä Karentian”

Meidän Karentia on uskoa yhteisöllisyyden voimaan yksilöllisyydestä tinkimättä. Mukava seura ja mielekäs tekeminen kodikkaassa ja virikkeellisessä ympäristössä tukevat parhaalla mahdollisella tavalla ihmisen mielenterveyttä, kasvua ja kuntoutumista. Me yhdessä luomme Karentian!

”Yhteisö ympärillä tukee kasvua”

Karentian ohjattu yhdessä tekeminen ja arjen jakaminen hioo yhteistyötaitoja ja rakentaa luottamusta. Merkityksellinen vuorovaikutus ja keskinäinen vertaistuki asukkaiden välillä voimaannuttaa ja tukee henkilökohtaista kasvua.

Kodikasta asumista

”Kodikasta ja yhteisöllistä asumista”

Olemme halunneet panostaa viihtyisiin ja kodikkaisiin tiloihin, joissa asukkaalla olisi hyvä olla niin yksin, kuin yhdessä asumisystävien kanssa. Karentiakodissa tarjoamme monitasoista asumista, joista rakentaa oma koti. Meillä voi asua yövalvotussa, ohjatussa tai tuetussa kodissa.

Mukavaa tekemistä

”Mukavaa tekemistä löytyy kaikille”

Karentia tarjoaa asukkailleen monipuolista työ- ja päivätoimintaa liikunnan, käsitöiden sekä kesäaikaan myös eläintenhoidon parissa. Huomioimme asukkaan yksilölliset vahvuudet ja kiinnostuksen kohteet työ- ja päivätoiminnoissa.

”Ammattitaitoiset työntekijät tuovat turvaa”

Karentian sitoutunut ja ammattitaitoinen henkilökunta luo asumiselle ja yhteisöllisyydelle turvalliset raamit. Kokonaisvaltainen turvallisuus syntyy välittävästä läsnäolosta, inhimillisistä kohtaamisista ymmärretyksi tulemisen kokemuksista

Karentian arvot

Toimintaamme ohjaavat arvot ovat inhimillisyys, turvallisuus ja yhteisöllisyys. Noudatamme palveluissamme sosiaalihuollon ammattieettisiä periaatteita, sekä yrityksemme omaa toimintaa ohjaavaa eettistä ohjeistoa.

Inhimillisyys

Inhimillisyys

Asukkaidemme palveluille luovat perustan inhimillisyys ja ammatillisuus. Kannamme kokonaisvastuun asukkaistamme ja toimimme kaikissa tilanteissa asukkaan edun ohjaamana, sekä hänen itsemääräämisoikeuttaan ja ihmisarvoaan kunnioittaen. Arkielämässä inhimillisyys ilmentyy asukassuhteessa välittävänä ja läsnäolevana vuorovaikutuksena ja se antaa lämpimän sävyn asukassuhteeseen. Inhimillinen työote tuo syvyyden ammatilliselle toiminnallemme mahdollistaen samalla työntekijän oman kasvun ammatissaan.

Yhteisöllisyys

Yhteisöllisyys

Asukkaidemme yhteisöllisyyttä tuemme yhteisökasvatuksen periaatteilla, sillä ihmissuhteilla ja vuorovaikutuksella on merkittävä vaikutus ihmiselle, koska oma minuus todentuu vuorovaikutuksessa toisten kanssa.

Pidämme tärkeänä asukkaidemme keskinäistä vertaistukea sekä sen  voimaannuttavaa vaikutusta yksilön kuntoutumisessa ja kasvussa.

Turvallisuus

Turvallisuus

Asukkaan turvallisuudelle luovat pohjan kokemus ymmärretyksi tulemisesta, inhimillinen kohtaaminen, ammattitaitoinen ja työhön sitoutunut henkilökunta, sekä palveluidemme jatkuvuus. Toimintaympäristömme on suunniteltu asukkaidemme tarpeita vastaaviksi ja toimintatilat on varusteltu turvallisuusvaatimusten mukaisesti.

Kävimme tutustumassa Karentiaan jo rakennusaikana. Etenkin ympäristö oli mukava ja kaunista maaseutuympäristöä. Asukkaiden huoneet olivat myös miellyttävät. Siellä on ihmisen hyvä elää!

Asukkaaksi Karentiaan?

Heräsikö kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä soittamalla tai täyttämällä alla oleva yhteydenottolomake!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.