Jätä sähköpostiosoitteesi, niin voit ladata esitteemme

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Mielenterveyspalvelut

Mielenterveyden tukena

Karentiakotien mielenterveyskuntoutujien palveluja tarjoamme Raahen ydinkeskustassa ja sen läheisyydessä. Palvelut rakentuvat asukkaan tarpeen mukaisesti tehostettuun ja tuettuun asumiseen sekä elämänhallinnan tukemiseen.

Monitasoisilla mielenterveyspalveluilla voimme tarjota asukkaillemme kuntoutumisen jatkuvuuden ja mahdollisuuden siirtyä palveluidemme sisällä kohti itsenäisempää elämää. Asukkaan palvelukokonaisuus muodostuu asumisen lisäksi mielekkäistä arjen toiminnoista kuten työ- ja ryhmätoiminnoista, kodin tehtävistä, toimintatuokioista sekä omaohjaaja-työskentelystä. Kokonaisvaltaisella mielenterveyspalvelulla tuemme asukkaan kuntoutumista ja elämänhallintaa. Lisäksi tarjoamme lyhytaikaista mielenterveyspalvelua kuntoutumis-, arviointi- ja lomajaksojen muodossa. Tarjoamme mielenterveyskuntoutujille turvallista, kodinomaista ja kokonaisvaltaista palvelua kuntoutumisen ja elämänhallinnan tueksi.

Kodikasta asumista

Lue lisää

Työ- ja ryhmätoiminta

Lue lisää

Vapaa-ajan toiminta

Lue lisää

Karentia on ollut tyttärellemme lottovoitto. Hän saanut elämänsä haltuun ja kuntoutunut fyysisesti ja psyykkisesti. Karentiassa ei laitostu koska arki on mahdollisimman kodinomaista ja rohkaisee asukkaan omatoimisuuteen.

Kodikasta asumista

Erityisen hyvää Karentiassa on se, että kaikille asukkaille katsotaan oman tasoisia tehtäviä ja annetaan uusia haasteita ottaen huomioon se miten kukainenkin pystyy. Karentiassa on paljon tapahtumia, touhuamista ja työtoimintaa, jotka lisäävät asukkaiden sekä fyysistä että psyykkistä rohkeutta.

Huomioimme asukkaidemme tarpeet ja toiveet

Karentiassa asuminen suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti kunkin asukkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Asukkaalle laaditaan henkilökohtainen kasvun- ja kuntoutumisen suunnitelma, jonka pohjalta palvelut toteutetaan. Asukkaalle nimetään omaohjaaja, joka koordinoi ja ohjaa asukkaan palveluja. Ohjaajat toimivat asukkaan tukena ohjaten, auttaen ja hoitaen tarpeiden ja voimavarojen mukaan.

Monipuolista toimintaa

Monipuolista toimintaa päivän ratoksi

Karentia tarjoaa asukkailleen monipuolista työ- ja päivätoimintaa liikunnan, käsitöiden sekä kesäaikaan myös eläintenhoidon parissa. Huomioimme kunkin asukkaan yksilölliset vahvuudet ja kiinnostuksen kohteet työ- ja päivätoiminnoissa.

Lyhytaikainen mielenterveyspalvelu

Lyhytaikainen mielenterveyspalvelu

Tarjoamme lyhytaikaista mielenterveyspalvelua Villa Soviossa kuntoutumis- ja arviointijaksojen muodossa sekä lomajaksoina omaishoidon vapaiden mahdollistamiseksi.

Lyhytaikaisessa palvelussa asukkaalle laaditaan suunnitelma palveluiden sisällöstä ja laajuudesta. Turvallisen kodin lisäksi asukas voi osallistua voimavarojen mukaisesti kodin tehtäviin, vapaa-ajan toimintoihin sekä työ- ja ryhmätoimintoihin.

Oma keittiö

Oman keittiön antimia lähiseudun raaka-aineista

Olemme ylpeitä tarjoamastamme ruoasta. Karentian maukkaan ruoan valmistaa oma keittäjämme Karinkannassa tai Wäinö-kodin keittiössä yhdessä asukkaiden kanssa tai yhteistyökumppanimme. Suosimme ruokiemme raaka-aineina laadukkaita kotimaisia ja lähiseudun tuotteita.

”Avaa ovi Karentiakotiin – ole hyvä ja ota yhteyttä”

Mielenterveyskuntoutujille suunnattuihin palveluihimme voi hakeutua asiakkaaksi maksusitoumuksella tai itse maksavana asiakkaana. Tarjoamme palveluja tehostetusta asumisesta tuettuun asumiseen. Kiinnostuitko? Ole hyvä ja ole yhteydessä palveluohjaukseemme tai omaan sosiaalityöntekijään

Marjo Ilmakangas

Palvelupäällikkö
Puh. 050 415 3014
marjo.ilmakangas@karentia.fi

Työ- ja ryhmätoiminta

Karentia on hyväksi havaittu viiden vuoden kokemuksella. Täällä on mukavat asukastoverit ja vapaa ilmapiiri. Tukiasukkaana saa vapaasti mennä ja tulla.

Luovat ryhmätoiminnot

Luovat ryhmätoiminnot

Luovat ryhmätoimintomme tarjoavat itseilmaisuun pohjautuvan kanavan ajatusten, tunteiden ja
elämäntapahtumien käsittelyyn, joita voi muuten olla vaikea sanoittaa. Ammattilaisten ohjaamat
luovat ryhmätoiminnot tukevat ryhmädynamiikkaa ja yksilön luovaa ilmaisua.

Psyykkistä hyvinvointia tukevat ryhmätoiminnot

Mielenterveyspalveluihimme kuuluvat myös ammattilaisten ohjaamat, vertaistukeen perustuvat
ryhmätoiminnot, jossa yksilö voi jakaa kokemuksiaan ja tuntemuksiaan samanlaisessa  elämäntilanteessa olevien kanssa.

Vapaa-ajan toiminta

Asukkaille järjestetään paljon tapahtumaa kuten grilli-iltoja ja retkiä merenrannalle tai laavulle. Välillä käydään jäätelöllä tai pizzalla. Myös ratsastusta ovat asukkaat päässeet kokeilemaan. Näihin tapahtumiin pyritään aina ottamaan kaikki mukaan vaikka sitten vuorotellen.

Musiikkiryhmä ja kuorotoiminta

Musiikkiryhmä ja musiikki yleisesti kaikissa muodoissaan on yksi suosituimmista vapaa-ajan toiminnoistamme. Yhteisiä musiikkihetkiä järjestävät ohjaajamme. Tiloistamme löytyy mahdollisuus esimerkiksi pianon soitteluun

Liikunta ja yhdessäolo

Liikunta ja yhdessäolo

Järjestämme asukkaillemme ohjattua liikuntaa ja toimintaa lähiseudulla, esimerkiksi kävelyjä ja retkiä Raahen kauniiseen vanhaan kaupunkiin, puistoihin ja toreille. Lisäksi asukkailla on mahdollisuus viettää vapaa-aikaa mm. seura- ja lautapelien pelaamisen parissa.

Päiväretket

Päiväretket ja lomamatkat

Teemme lisäksi yhteisiä päiväretkiä ja lyhyitä lomamatkoja virkistäytymiseen ja irrottautumiseen arjen työstä.

Raahen kodit

Raahen ydinkeskustassa tarjoamme mielenterveyskuntoutujien palveluja tehostetussa asumisessa Villa Soviossa ja Wäinössä sekä tuetussa asumisessa – itsenäisesti tai ryhmässä.

Ota yhteyttä

Asukkaaksi Karentiaan?

Heräsikö kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä soittamalla tai täyttämällä alla oleva yhteydenottolomake!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.